Kluizenaar #15: ENSO physical theatre

OUT OF SELFLOVE
Vrijdag 12 april, Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg. Aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.

Vanuit de wil om de ander (en daarmee onszelf) te begrijpen, start ENSŌ Physical Theatre met hun tweede voorstelling ‘Out of Selflove’. Een duet waarin makers Kevin Ruijters en Karlijn Vlug op zoek gaan naar begrip voor elkaar en de ander. Dat kan niet zonder eerst bewust te worden van het volledige zelf.
“Via vragen aan onszelf en de ander gaan we op zoek naar meer acceptatie, begrip, compassie, en empathie. De kluis geeft ons de gelegenheid ons onderzoek en ontwikkeling van de voorstelling uit te diepen. Het doel is niet om een ‘af’ product te laten zien aan het einde van deze week, maar met jullie te delen waar wij op dat moment staan…”

Vorig jaar opende de twee grondleggers van ENSŌ Physical Theatre, Kevin Ruijters (dans) en Karlijn Vlug (theater), het seizoen in de kluis. Die week en publiekspresentatie leverde zoveel enthousiaste reacties en nieuw materiaal op dat Kevin en Karlijn stonden te dringen om weer een week in de kelder te mogen bivakkeren.
ENSŌ Physical Theatre is opgericht  met als doelstelling interdisciplinaire voorstellingen te maken, waarin disciplines met elkaar vermengd worden. Een kruisbestuiving. De oorsprong van deze bestuiving vindt plaats vanuit theater en dans, de persoonlijke disciplines van de twee oprichters. Ze werken met wisselende performers uit verschillende disciplines.

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… Je kunt het zien op de tweede en vierde vrijdag van de maand, rond borreltijd, als de kluizenaar de deuren in de kelder opent.