Kluizenaar #5: Rebecca Schoolmeesters

Deze week zit Rebecca ondergronds.
Helemaal alleen
Opgesloten
In een donkere vochtige kluis.
Rebecca wordt niet graag opgesloten.
Ze houdt van
Bewegen
Spelen
Ontdekken
Ademen.
Opgesloten worden
Dat is iets voor later
Als haar niets anders meer te doen staat
Dan voor eeuwig slapen
Sluit haar dan maar op
Ondergronds
Op een donkere vochtige plek
Als ze toch niet meer kan
Bewegen
Spelen
Ontdekken
Ademen.

Foto Rebecca Schoolmeesters (c) Maarten de LeeuwRebecca Schoolmeesters maakt voorstellingen over de twee thema’s die elk mens en dier op deze aarde met elkaar verbindt: de dood en het leven. Ze maakt de zoektocht naar hoe om te gaan met de dood ¬– terwijl je leeft – bespreekbaar en humoristisch. Ze vindt het belangrijk om op zoek te gaan naar de luchtigheid en schoonheid van het leven, ondanks het noodlot (de dood) dat ons allen te wachten staat. In de kluis gaat Rebecca aan de slag met het maken van materiaal voor haar derde solovoorstelling.
Rebecca studeerde in 2016 af aan de Academie voor Drama in Tilburg en volgde in haar laatste jaar een minor op de Koningstheateracademie. Na haar afstuderen speelde en maakte ze verschillende voorstellingen en startte ze samen met drie andere makers F.C. FORTINBRAS, een fris theatercollectief.

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet…
Vrijdag 9 november in Theater De Nieuwe Vorst, aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.
[prod]nu & De Nieuwe Vorst & Makershuis Tilburg.