Kluizenaar #18: Radio Sancha

THE MAGNAVEM PROJECT
Radio Sancha bestaat uit het duo Camille Paycha en Noortje Sanders (performance – circus – visual art – puppetry). Samen proberen ze om te gaan met het ondraaglijke idee dat de mensheid zal uitsterven. Niet nu misschien, maar later. En dan? Kan je als mens kijken naar een tijd waar je zelf niet meer zal zijn? Wat zullen wij achterlaten als we weg zijn, en hoe zal de wereld daar omheen evolueren? Waren wij echt zo belangrijk als we dachten?
Dit onderzoek in de kluis is onderdeel van de researchfase van The Magnavem Project. In dit project zullen Camille en Noortje gebruik maken van circus, objecttheater en radio om hun onderzoek naar speculatieve biologie en post-humanisme om te vormen tot een straatperformance die in de zomer van 2020 in première gaat.
Vanuit het idee van speculatieve biologie proberen Camille en Noortje naar de wereld van de toekomst te kijken. Niet om te zien wat wij kapot maakten, maar om te zien wat ontstaat, evolueert, overleeft nadat wij al lang uitgestorven zijn.

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… Je kunt het zien rond borreltijd, als de kluizenaar de deuren in de kelder opent.
Aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.