Kluizenaar #17: Kim Pattiruhu

HET AFVOERPUTJE
Kim Pattiruhu (1982) is fotograaf. Eerder dook ze de kluis in met muzikant Niek van Hulten (1983), waarmee ze sinds 2016 installaties maakt onder de noemer SlowMovies. Samen onderzoeken zij de oneindigheid die ontstaat wanneer beeld en geluid elkaar reflecteren. Ook dit maal zal ze Niek meesleuren in haar creatieve proces, maar wil ze naast film meer focus leggen op haar onderzoekende fotografie in relatie tot hun trage filminstallaties.

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… Je kunt het zien rond borreltijd, als de kluizenaar de deuren in de kelder opent.

Aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.