Eerste namen toesprekers 8 maart

+++Speciaal voor de International Choreographers Week 2019 vindt speeches een week later dan gebruikelijk plaats. Deze speeches-editie is georganiseerd samen met Dans Brabant, waar het volledige programma van de ICW te vinden is.+++

Bij deze speciale speeches over het lichaam zullen onder andere toespreken Mayke Nas en Rohiet Tjon Poen Gie. Vrijdag 8 maart, in Theater De Nieuwe Vorst, aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.

Mayke Nas (1972) studeerde piano en compositie. Ze maakt graag muziek voor gelijkademende musici, bewegende stoelen, krassende krijtborden en openstaande bruggen en ze prijst zich gelukkig te mogen werken met vele nationale en internationale vermaarde ensembles en orkesten. Van 2016-2018 was ze Componist des Vaderlands. Ze begaat graag ongebaande paden, maar betreedt zelf hoogst zelden het podium. Hoe zullen haar woorden klinken?

Urban danser Rohiet Tjon Poen Gie (Paramaribo, 1990) studeert aan de Fontys Dance Academy en geeft hiphopdans een extra dimensie door er elementen van moderne en klassieke dans in te verweven. En niet alleen als danser, maar ook als choreograaf en docent brengt hij de verschillende stijlen samen. Met zijn swingende en dynamische performance en onbegrensde enthousiasme, weet Rohiet elk publiek aan te steken.

Speeches is een maandelijks evenement met zes mini-lezinkjes over de universele en tegelijkertijd o zo persoonlijke waarheden van zes genodigde toesprekers. Het zijn mensen als jij en ik, soms gewend aan een podium en soms een nerveuze beginneling. Ze geven een inkijkje in hun individuele verhaal, in de liefde, het leven, het lijden en… het lichaam.