Toesprekers speeches vrijdag 1 februari

Mooie verhalen door en voor mooie mensen. Zes mini-lezinkjes over de universele en tegelijkertijd o zo persoonlijke waarheden van zes genodigde toesprekers. Om 17.00 uur treden onder meer aan: Rob van Gestel, Angela van Bebber en Ferran Bach. In Theater De Nieuwe Vorst, toegang gratis, bar is open. En een filmpje van Leonard Bedaux.


Na een korte carrière als fysiotherapeut in de jaren tachtig startte Rob van Gestel (1955) zijn rijke loopbaan als acteur, maker, presentator en animator. Aanvankelijk vooral bekend van De Stijle Want, bracht dit hem onder meer bij Het Gevolg, Het Zuidelijk Toneel en Drieons. Ook maakte hij faam met een aantal solovoorstellingen en is hij graag gezien in (tv-)films. De laatste jaren is hij regelmatig terug bij zijn eerste liefde De Stijle Want, maar als het vriest even niet.

Angela van Bebber is een zelfverzekerde vrouw die krachtig in het leven staat. Geboren in 1952 als man was het leven voor haar bijzonder zwaar, tot ze sinds mei 2003 als vrouw door het leven gaat. Haar missie is het uitdragen van haar eigen levenslessen en ervaringen om mensen bewuster te maken van hun mogelijkheden – alles mag er zijn – en de daarvoor benodigde stappen te zetten.

Ferran Bach (1963) is schrijver, organisator en veroorzaker uit Barcelona en werkt vanuit zijn bureau voor culturele projecten Diptic. Als organisator is hij bezig met verteldiners waar vluchtelingen hun levensverhaal vertellen (De Vertelkaravaan). Als maker draagt hij graag eigen gedichten voor en schrijft hij voor toneel.