toesprekers 3 en 4: Yvon Né en Ton Verhoeven

En we gaan meteen door met toesprekers 3 en 4 voor speeches #1: Yvon Né en Ton Verhoeven.
Vrijdag 7 september, Theater De Nieuwe Vorst, aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.

Yvon NéYvon Né werd geboren in Zeeland en studeerde schilderen, tekenen en monumentale vormgeving aan de kunstacademie St. Joost. Ze woont en werkt nog steeds in Breda. Als dichter debuteerde ze bij De Bezige Bij. Bij De Geus verschenen de verzamelbundel ‘Hier mag niets af zijn’ (2009) en de bundel ‘De werkelijkheid houdt het lang vol’ (2014). Na meer dan tien dichtbundels publiceerde ze de roman ´Het scheve meisje’, die genomineerd was voor de Bronzen Uil 2016.

Ton VerhoevenTon Verhoeven (1980) is een typisch geval van geboren op 1 april in, nota bene, Bergeijk. Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg, is sociaal wetenschapper en doceert pedagogiek en onderwijskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, maar laat weten dat hij bovenal verliefd is en daar kond van wil doen.