Kluizenaar #13 Eleni Ploumi

De dansvloer is een speelplaats voor associaties, vindt Eleni Ploumi. Ze is gefascineerd door normen en vaste waarden binnen de maatschappij, en ze gebruikt het medium beweging om deze te bevragen. Werkend met herkenbare beelden en situaties, in combinatie met de vormbaarheid van het lichaam, daagt ze zichzelf en de toeschouwers uit, wat sociaal, mentaal en emotioneel aanvaardbaar is.

Eleni Ploumi (1988, Thessaloniki, GR) is performer en choreograaf, met als thuisbasis Tilburg. Ze studeerde in 2016 af aan de Fontys Dansacademie, richting Choreografie. Voor haar studie was ze hiphop danseres. Ze onderzoekt voortdurend hoe urban dance en hedendaagse (theater)dans samengaan. Sinds 2014 danst ze o.a. bij Katja Heitmann, voormalig dansgezelschap T.R.A.S.H. en recentelijk bij United-C. Haar eerste choreografie, POUTANES – a confrontation with pleasure, voerde ze zelf uit bij de Opening van de Tilburgse Dansmaand 2017. Ploumi wordt ondersteund door Makershuis Tilburg.

Hier zie je werk van Eleni Ploumi.

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… Je ziet het op vrijdagmiddag, rond borreltijd, als de kluizenaar de deuren in de kelder opent.

De NWE Vorst, Tilburg, aanvang 17.00 uur, toegang gratis.