speeches vrijdag 2 maart

Na de carnaval, wintersport, Olympische Spelen en griepgolf is het nu weer tijd voor speeches. Met op vrijdag 2 maart: Martin Hoondert (Hoogleraar Muziek en Christendom), Miranda Poel (conceptontwikkelaar), Paul Cornelissen (programmeur Theaters Tilburg), Martine Moulart (sjamaan), Peer de Graaf (podiumbeest) en Alisa Lalicic (onderzoeksassistent/schrijver).
Om 17.00 uur in De NWE Vorst in Tilburg, met uiteraard weer een filmpje van Leonard Bedaux Cinema.

Martin Hoondert (1967) is (hoofd-)universitair hoofddocent ‘Muziek, Religie & Ritueel’ aan de Universiteit Tilburg. In zijn onderzoek houdt hij zich bezig met muziek en de dood: het moderne Requiem als verklanking van visies op de dood, Requiemconcerten, muzikale repertoires bij uitvaartrituelen, muziek en rouw, muziek en troost. Daarnaast is hij redacteur van diverse tijdschriften en boekenreeksen en dirigent van het liturgiekoor Katharsis.

Conceptueel kunstenaar Miranda Poel (1972) studeerde in 2001 cum laude af aan de Academie voor Beeldende Vorming. Zij ontwikkelt concepten voor particulieren en bedrijven, waarbij (on)verwachte plekken en het contact met en tussen toeschouwers een rode draad vormen. Denk aan haar ‘eetbare snelgedichten’ aan het ‘Havenhuisje’, en ‘Jeruzalem nodigt uit’, vooral de Maawmuur is voor Tilburgers inmiddels een begrip.

Paul Cornelissen (1962) studeerde inrichtingswerk aan de Haagse Hogeschool waarna hij in de jeugdzorg werkte. Vanuit daar maakte hij geleidelijk de overstap naar de cultuur, als directeur van Theater Dakota en Cultureel Centrum Jan van Besouw. Sinds vorig jaar is hij manager programmering & events bij Theaters Tilburg, waarbij hij zich ook richt op de zakelijke markt.

Na haar studie als dansdocent in Tilburg werkte Martine Moulart (1969) als danseres en choreograaf. Haar fascinatie was verstilling, traagheid en werken vanuit Authentic Movement; beweging die uit jezelf ontstaat. Ze ontwikkelde een eigen methode om mensen hun natuurlijk ritme opnieuw te laten ontdekken. Haar zoektocht naar heelheid en healing bracht haar in 2005 bij het sjamanisme. www.natuurlijkritme.nl

De immer charmante Peer de Graaf is een echte podiumkunstenaar die zingt, acteert, presenteert, doceert, improviseert en musiceert. Veel mensen kennen hem onder meer als de voorman van het muziekgezelschap Peer de Graafmachine (voorheen De Watjes) en als presentator op talloze festivals en manifestaties. Wie weet laat Peer vanavond iets van zijn serieuze kant zien…

“Taal is zeg maar echt mijn ding,” zegt Alisa Lalicic, “want schrijven doet leven.” Naast haar werk als onderwijs-onderzoeksassistent binnen de opleiding Pedagogiek van Fontys Tilburg is zij actief blogster (o.a. fontysblogt.nl) en schrijft zij columns, interviews, beschouwingen en gedichten, zoals in haar bundel ‘Gedachtes vanuit de vrije geest’.