Kluizenaar #16: Suzan Stouthart

Vrijdag 19 april, Theater De Nieuwe Vorst, aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.

SUZAND EROVER
Suzan Stouthart (1995) studeerde aan de Fontys Dansacademie. Ze laat zich maar al te graag inspireren door de mogelijkheden die de beperkingen van een bepaalde ruimte bieden. Zo creëert ze een eigen noodzakelijkheid in haar werk. Met andere woorden: ze maakt het liefst locatiegerelateerd werk. Elke performance van Suzan is uniek met als zekerheid dat deze vaak eindigt in een voornamelijk fysieke, maar ook theatrale absurditeit waarbij de eigen realiteit wordt gerelativeerd.

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… Je kunt het zien rond borreltijd, als de kluizenaar de deuren in de kelder opent.