speeches 6 april

Wij waren even paaseieren aan het zoeken, maar we verheugen ons op de komende speeches van vrijdag 6 april. Met als toesprekers o.a. Nathalie Nijs, Jorg van den Kieboom, Ruurdtje Spijkerman en Klaas Burger.
Aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open. Theater De NWE Vorst in Tilburg.

Nathalie NijsNathalie Nijs (1972) is Chef de Bureau bij de Brabantse Milieufederatie en tot voor kort gemeenteraadslid voor GroenLinks. Naast groen en optimisme, houdt ze van koken, lezen, lekker eten met vrienden, theater, dans, muziek, wandelen en hangt ze graag in de hangmat (bij voorkeur in een boomgaard op een Franse camping met een goed glas wijn).

Jorg van den KieboomSinds Jorg van den Kieboom (1990) in 2014 cum laude afstudeerde aan de Academie voor Theater heeft hij niet stilgezeten. Hij schreef, regisseerde en initieerde diverse theaterproducties waarbij vaak een filmische aanpak uitgangspunt is. Inhoudelijk gaat het hem er niet om antwoord te geven op actuele kwesties, maar om vragen te stellen of iets te tonen zonder daar een oordeel over te willen vellen.

Ruurdtje SpijkermanOpgegroeid in Friesland (1951) ging Ruurdtje Spijkerman onlangs met pensioen na haar schoolperiodes, 10 jaar werken en lesgeven als keramiste en 26 jaar werken als (o.a.) beleidsmedewerker bij het FNV . Nu heeft ze weer meer tijd voor haar klushobby en de klei weer opgepakt, en ondanks de afstand Tilburg-Leeuwarden volgt ze de activiteiten van ‘haar’ Culturele Hoofdstad intensief.

Klaas BurgerKlaas Burger (1977) is opgeleid als theoloog en kunstenaar en werkt het kruispunt van beeldende kunst, journalistiek, urgente sociale kwesties, beleidsontwikkeling en gemeenschapsopbouw. Hij is artistiek leider van de Academie voor Beeldvorming (http://www.academievoorbeeldvorming.nl/) in Den Bosch, die kunst gebruikt om veranderingen in de samenleving zichtbaar te maken.