dadakluizenaar #6 Wim Verhoeven

Wim Verhoeven

Wim Verhoeven

Op vrijdag 5 februari 2016 is het precies honderd jaar geleden dat aan de Spiegelgasse 1 in Zürich (waar zich nu nog steeds het DADA huis bevindt) het Cabaret Voltaire van start ging. Later bleek dat de start van de DADA beweging te zijn.

Tilburg is op haar bescheiden manier ook gekend om haar absurdistaneske geschiedenis. Het wekt dan ook geen verbazing dat in dit jaar diverse Tilburgse kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven aandacht geven aan dit heugelijke feit, onder de noemer van `de verjaardag van dada’. Een verademing voor hen die niet van carnaval houden.

Tegen 19.00u gaan in de kelder de deuren van de Kluis open voor publiek (toegang gratis). Een week lang heeft Wim Verhoeven zich daar als dadakluizenaar opgesloten om eens diep na te denken over de geschiedenis van Music hall, variété, vaudeville, cabaret, burleske etc, Verhoeven is de stichter van het illustere Kunstmaancabaret, waar al jaren succesvol gepionierd wordt met nieuwe vormen van variété, burleske en revue en waar kunst en entertainment elkaar vitaliserend uitdagen.

Toegang gratis.