Gezocht: sensaties van meisjes/vrouwen

Marte Boneschansker

Marte Boneschansker

Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 september verblijft theatermaakster Marte Boneschansker in de kluis van De NWE Vorst. Daar wil zij graag gesprekken voeren met vrouwen over wat ze willen en voelen. Gesprekken met jonge meisjes, pubers, dertigers, veertig-nog-wat, vijftiger, pensionada’s t/m hoogbejaarde dames. Het kan gaan over liefde, vrijen, seksualiteit, maar het kan ook gaan over de sensatie van de wind door je haren, het geluid van iemand die een cello stemt in een andere kamer, de rush die je voelt als je heel hard moet rennen om de bus te halen. De gesprekken zullen dus gaan over sensualiteit, je senses, je zintuigen, en wat je daarvan verlangt.

Van jong tot oud, van 5 tot 95, nodigt Marte je uit om bij haar op bezoek te komen. Het gesprek is anoniem in groepen van drie vrouwen/meisjes in dezelfde leeftijdsfase, in een aangename plek met een drankje en een hapje. De gesprekken duren één uur. Van deze gesprekken zal Marte een podcast maken, met de titel ‘Bloos’. Dit audioprogramma gaat over sensualiteit, verlangen en alles wat daar tussen zit.

Op vrijdag 16 september wordt deze podcast om 19.00 uur gepresenteerd in de kluis, voor alle belangstellingen. Toegang is gratis, bar is open.  Wil je deelnemen aan een gesprek of wil je meer informatie? Meld je dan aan bij ons via info@prod.nu of 06-20030608

Marte Boneschansker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en is sindsdien als jonge maker verbonden aan Het Huis Utrecht. Hier maakte zij de voorstelling ‘Iemand komt van binnen’, een een-op-een performance over een middeleeuwse kluizenares. Deze voorstelling reisde deze zomer langs verschillende festivals. Voor haar nieuwe project ‘Bloos’ blijft ze op zoek naar een intieme ervaring, en praat ze met vrouwen van alle leeftijden over sensualiteit.

De kluizenaar is een maandelijks programma in De NWE Vorst, op elke eerste vrijdag van de maand. Steeds sluit een maker zich op in de kluis, waarna op vrijdag de deuren opengaan voor publiek.