speeches 3

Vrijdag 6 november is er weer een speeches, met ditmaal als toesprekers: Loutje Bosch, Viktorien van Hulst, Jorg van den Kieboom, Nick J. Swarth, Zerline Weideveld en Dawid Wolde Aregai. Wie zijn zijn lees je hieronder.

Waar: Rode Salon van De NWE Vorst, Tilburg
Aanvang 17.00 uur, entree gratis, bar is open.

Blijf daarna lekker hangen of ga even iets snacken, want om 19.00u laat Merijn Bisschops ons zien wat hij die week in de Kluis in de kelder heeft gedaan.Loutje-BoschLoutje Bosch (1957) is al 35 jaar werkzaam in het (kinder)theater als maker, creator, speler, muzikant, manager, danser, regisseur, zanger, actrice en clown. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk als kindercoach. Samen met Zjef Naaijkens begon ze in 2007 Stichting Raakveld, een creatieve zorgwerk…plaats voor mensen met een beperking.

 

 

ViktorienvanHulst zwwViktorien van Hulst (1972) is geboren en getogen Empelse en sinds 2015 directeur van Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Ze studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht werkte eerder onder andere bij Productiehuis Brabant, Festival CEMENT en Toneelgroep Amsterdam.

 

 

Jorg van den Kieboom2

Jorg van den Kieboom (1990) is in 2014 cum laude afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Na zijn opleiding is hij voornamelijk bezig als theatermaker en schrijver. Zijn afstudeervoorstelling ‘Kees was hier’ won de Entreeprijs 2014 op Theaterfestival Boulevard en in datzelfde jaar won Jorg ook de Jacques de Leeuw Prijs.

 

Nick klein

Nick J. Swarth (1959) is kunstenaar/performer/dichter. Van 2005-2007 was hij stadsdichter. In 1999 ontwierp hij samen met illustrator Jeroen de Leijer Horror Vacui: Een docudrama in 14 staties, een eigentijdse en spraakmakende variant op de kruisweg. Afgelopen jaren ontdekte Nick zijn talenten als zanger (Betonfraction), kunstenaar van found garbage en presentatrice (Janine Ensslin).

 

Zerlinde WeideveldZerline Weideveld (1988) is moeder van twee kinderen, is toneel-, zang- en bijzonderelampjesmaker met een tostikraam, Heetbrood genaamd. Hoewel atheïst besloot ze begin oktober in haar dagelijkse bestaan een kopvod toe te staan.

 

 

 

 

Dawit Wolde AregaiDawit Wolde Aregai (1995) kwam op zestienjarige leeftijd vanuit Addis Abeda (Ethiopië) naar Nederland en hoewel hij nog steeds op zoek is naar status luidt zijn motto: the past is the past, I look into the future.