Kluizenaar #3: Sarah Prescimone – B.U.B.B.L.E

Vrijdag 12 oktober in De Nieuwe Vorst, 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.
Description: BUBBLE. May refer to: A globule of one substance in another, a bubble, an interpersonal space, also NGC 7635 (known as the Bubble Nebula). In bubble wrap, a packaging material. Bulla is Latin for ‘bubble’. Also for sparkling wine or champagne. Not forgetting: slang for mephedrone, a synthetic stimulant. In songs: ‘Bubbles’, by System of a Down from Steal This Album! In the economic bubble: a situation where market prices are unsustainable. On the bubble: finely balanced between success and failure.

Sarah Prescimone studeerde in 2017 af van de richting choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg. Sindsdien is ze een van de makers bij het Makershuis Tilburg waar ze in residentie werkte aan ‘Sugar Free’ in het atelier Kunstleer van René Donders. Daarnaast maakt ze deel uit van Urban House, geïnitieerd door Tude (Tilburg Urban Dance Events).

Prescimone’s werk wordt gekarakteriseerd door versmelting van extremiteiten die voorkomen in het fysieke en emotionele lichaam. Haar interesse gaat uit naar het lichaam in crisis, waarbij ze navigeert tussen delicate herinneringen, onderdrukte sensaties en absurde beelden. Om een transformatie te bewerkstellingen voor zowel dansers als toeschouwers gebruikt ze methoden van innerlijke en uitwaardse krachten uit de butoh en urban.