speeches 4 mei-special in Vredeskerk

Monique Hendriks (c) Tjeerd Maas

Monique Hendriks (c) Tjeerd Maas

Deze keer een speciale editie van speeches in de Vredeskerk, in plaats van in thuishaven De NWE Vorst, ter gelegenheid van de dodenherdenking. Zes genodigden betreden de kansel om een korte speech te geven. Met toesprekers uit allerlei gelederen, soms ervaren podiumbeesten, soms verlegen binnenvetters. Zij delen hun persoonlijke verhaal met u en prikkelen uw geest, treffen doel, geven een grimas, laten u niet onberoerd. Volgens traditie te beginnen met een filmpje van Leonard Bedaux Cinema.

Na een korte pauze speelt actrice Monique Hendriks haar korte poëtische monoloog `We kunnen er toch ook allemaal niks aan doen’ die de menselijke kant van de vluchtelingenproblematiek blootlegt. Ook vertonen we de documentaire ‘Planet Sarajevo’ van de Bosnische cineast Sahin Šišić, een groots kleinood over het leven van alledag in een stad in oorlog.

Tijdens deze 4 Mei-special kunt u ook de expositie ‘EN ROUTE ELLEN RIJK’, een tentoonstelling over onderweg, bekijken (verder te bezichtigen van 03 t/m 21 mei 2018)

Aanvang 17.00 uur, toegang gratis, bar is open.
Vredeskerk, Ringbaan West 94, Tilburg

Om 20.30 uur speelt in Theater De NWE Vorst de voorstelling ‘De Louteringsberg’ van Marijn Graven: een theatrale ceremonie waarin de deelnemers in het publiek door een acteur en een muzikant worden uitgenodigd om samen een individuele reis te maken om de eigen dood onder ogen te zien. Omdat we misschien eerst iets fundamenteels van onszelf achter moeten laten voordat we dichter bij vrijheid kunnen komen.