Toesprekers 1 en 2: Merel van Dooren en Jeroen de Leijer

Ook in 2018 weer maandelijks speeches!
Start op 5 januari, de leukste nieuwsjaarsreceptie in Theater De NWE Vorst, aanvang 17.00 uur, toegang gratis.
Zes toesprekers houden een korte speech van 6 à 7 minuten, met een gemeenschappelijk uitgangspunt. Een ware ode aan het spreken in eenrichtingsverkeer.
PS: laatste kans om de kerstinstallatie ‘In hogere sferen’ van Simon Haen te aanschouwen.

Merel van Dooren (1991) heeft geen opleiding gedaan tot fotograaf. De drive en passie om alles zelf uit te zoeken was groot genoeg om verder te komen; dit ging soms met een omweg en met foutjes maar met hard werken en een droom ontwikkelde ze zich zelf tot fotograaf. Nu is ze de trotse eigenaar van haar eigen studio ‘Merel-Pics Photography’ en het gezicht achter de populaire Facebook-pagina Humans of Tilburg.

Jeroen de Leijer (1969) is striptekenaar, illustrator, poppenspeler en beeldend kunstenaar. Hij studeerde aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Tot zijn bekendste werk behoren Eefje Wentelteefje, Radio Bergeijk, de Kenjezelf-Kit en het riso-magazine Wobby. Het dagelijkse leven en de ontregelende functie die kunst kan hebben zijn belangrijke thema’s in zijn werk.