toesprekers speeches 5 mei

De laatste speeches van dit seizoen alweer… Maar wat een selectie!
Om 17.00 treden aan: Heleen Volman, Isidoor Wens, Hans op den Buijsch, Mahbooba Yousuf, Wim Paeshuyse. Met uiteraard een inleidend filmpje van Leonard Bedaux Cinema.

Heleen Volman

Heleen Volman

Heleen Volman (1963) leidt een druk bestaan als artistiek leider bij DansBrabant. Hiervoor werkte ze bij Productiehuis Brabant en het onvolprezen en opgeheven dansgezelschap Raz. In 1999 ontving ze de E. du Perronprijs voor haar toneelstuk ‘Reizen met eieren’. Ze woont met veel plezier in Helmond, is een vrolijke rasoptimist en kan de hele nacht door dansen.

Isidoor Wens

Isidoor Wens

De immer goedlachse Isidoor Wens is geboren in Suriname en volgde in Nederland de HKU. Hij is beeldend kunstenaar en performer en coördineert Artots, een organisatie die kunst in de schijnwerpers zet en kunst op locatie presenteert, opererend vanuit de Melkfabriek in ’s Hertogenbosch.

Hans op den Buijsch

Hans op den Buijsch

Hans op den Buijsch (1957) volgde de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en begon tijdens de eerste lesjaren met de opleidingen tot energietherapeut en yogadocent. Hij heeft inmiddels 30 jaar een eigen praktijk: Yogacentrum oost-west. Hij is enorm geïnteresseerd in het Tibetaans Boeddhisme en is voorzitter van de landelijke vereniging Jewel Heart.

Mahbooba Yousuf

Mahbooba Yousuf

Mahbooba Yousuf (1995) doet eindexamen havo, wil software engineer worden en woont in Gilze. Ze vluchtte met twee zusjes uit Kaboel om een gedwongen huwelijk te voorkomen, en werd hier herenigd met haar moeder die al eerder een veilig heenkomen had gezocht na bedreigingen van de Taliban. De vader en twee andere kinderen volgden. Na jaren onzekerheid en afwijzingen heeft het hele gezin dit voorjaar alsnog status gekregen.

wim paeshuyse

wim paeshuyse

Wim Paeshuyse (1986) was de eerste stadsdichter van Turnhout. Hij treedt op als dichter & comedian, hij presenteert festivals, blogt, verwerkt gedichten tot grafisch werk, geeft workshops en bijlessen rond poëzie en nog veel meer. Op zijn blog http://startkabels.blogspot.nl/ leest u meer over deze `beroepsidioot’.